Tiden flyr dere…

Vet ikke hvor tiden blir av. Er kun noen dager igjen av januar og jeg er enda i julemodus. Er det mulig? Trøtt om morgenen, spiser enda julesnop og koser meg med bøker. Med andre ord, koser meg videre jeg. Hvorfor skal man egentlig kose seg til «døde» i jul og nyttårstiden, for så å gå tilbake til den såkalte hverdagen? Kanskje det kan være et bra nyttårsforsett, kose seg mer! Skal ut på en lengre biltur i neste måned. Ruten vi skal kjøre har en del ferger og en fjellovergang. Regner med at det kan bli venting og køer både her og der. Kom til å tenke på biltilbehør som burde finnes. Du vet det finnes forskjellige typer holdere man kan bruke i bil, til mobilen. Hva med noe tilsvarende for bøker? Det kunne vært lettvint når man må more »

Å jul med din glede….

Ja, det er desember og tid for levende lys og masse kos. Driver å leser «den digitale festningen» av Dan Brown. Har lest den tidligere, og den er jo faktisk nesten å regne som en gammel utgivelse. Kom ut i 1998. Ingenting er så deilig som å sitte med musikken svakt på, levende lys og litt kongerøkelse mens man leser. Har gjort ferdig det meste til jul, kun et gavekjøp igjen. Tante skal få noe fra Rosendahl. Hun liker spesielt glassene derfra så godt, men det tar jeg i neste uke. Vet du forresten at det er en plass i Norge som heter Rosendal (uten H vel og merke)? Baroniet Rosendal fra gammelt av. I dag er adelstiden over, men tettstedet har tatt godt vare på noe av arven fra baroniet. Jeg synes det er fascinerende med adel og kongehus. more »

Lydbok

Hører du på lydbøker? Visste du at de kom allerede i 1955? Ble litt fascinert av at det var så lenge siden.. En av de lydbøkene jeg faktisk har hørt mange ganger er «Charlie og sjokoladefabrikken». Syns den er atskillig bedre enn hva filmene noengang kommer til å bli. Hørte den første gang som hørespill på radioen faktisk. Kom over en god analyse av boka. Flere ting der jeg ikke har tenkt over tidligere.  Kanskje ikke for alle å lese analyser, men noen ganger er det greit få en annen vinkling på ting.

Helt utrolig

I eldre tider, før boktrykkerkunsten ble oppfunnet, skrev man alt for hånd. Det er nesten som en ikke vil kalle det for bøker, for det er kunst! Fantastiske små malerier og elegante bokstaver utført av det jeg vil kalle mestre. Ta en titt på disse, og fortell meg at du ikke blir imponert. Jeg blir nesten helt overveldet med tanke på alt arbeidet som ligger bak.

Bokmesse? Frankfurt?

  Har verken vært på en stor bokmesse, eller i Frankfurt. Virkelig synd at årets messe allerede er ferdig. Må nok planlegges litt mer enn bare kaste seg på et fly, om jeg vil være med på noe slikt. La også merke til at i 2019 vil Norge være hovedland på denne messen, som er verdens største bokmesser… Har god tid til å planlegge til da.  

Grubler fælt her..

Vurderer et bilkjøp og har sjekket på finn hva som er å finne. Den skal ikke være for gammel, men heller ikke ny. Det har jeg ikke råd til. En sånn middels grei bruktbil altså. Fant en på et verksted.. fin innvendig og bare 7 år gammel. Så nesten ny ut og lite kjørt. Ble helt i fyr og flamme, og glemte helt puste og sjekke hvem som solgte den. Joda, verksted Ålesund .. litt langt MEN – det kan jo noen ganger være verdt det selv om en må reise litt..

Hviskeren

  Denne boka gleder jeg meg til å ta fatt på. Siste thriller fra Karin Fossum. Den har fått gode anmeldelser og hun skriver fantastisk synes jeg. Boken handler om den stille og rolige Ragna. Hun er mer eller mindre usynlig for folk, og har liten kontakt med andre. En dag gjør hun noe forferdelig. Hva? Nei, det må jeg nok lese boken for å finne ut.

Ny matglede

Nyheter er nå en saga blott (ihvertfall i de mengdene som jeg leste tidligere). Nå driver jeg å lærer meg nye matretter. det er atskillig mer givende enn all verdens elendighet. Har til og med drevet og googlet meg frem til diverse kjøkkenutstyr som kan være smart å ha. En ting har jeg virkelig lært – vet du hvor mange forskjellige merker som lager forskjellige ting til kjøkken og hus? Virker som antallet er uendelig 😉 Fascinerende! Har nå lært meg ord som for ekempel kitchenaid, Bodum og og le creuset.  Vet du ikke hva det er? Da har jeg en utfordring til deg – sjekk det ut. Så kan vi utveksle meninger om det etterpå. Er du game? Alt dette har også ført til at vi nå vurderer om kjøkkenet skulle vært fikset litt på. En ny komfyr kanskje more »

Nyhetene

Jeg har frem til nå vært en av de som sluker nyhetene. har fulgt med i alt fra intetnasjonale aviser til vår lille lokalavis. I det siste har det kun vært deprimerende å følge med. Har derfor bestemt meg for; NULL nyheter de neste 2 ukene. Blir så påvirket av all elendigheten at jeg trenger rett og slett en pause… Får la meg fange av sosiale medier og YouTube i stedet for. Eller kanskje jeg skulle bruke tiden til å lære meg noe jeg ikke kan… «Det har jeg aldri gjort før, så det går nok bra» (Pippi Langsstrømpe) Mens jeg grubler tar jeg en runde musikk – heng på!