Bøker for alle og enhver

Bøker er virkelig fantastiske dere, det er ingenting jeg liker bedre enn å sette meg ned med en god bok og forsvinne fra virkeligheten en liten stund. Bøker er så allsidige, de kan ta deg med på utrolige reiser, du kan lære et nytt språk, du kan få oppleve historiske hendelser, alt du kunne tenke deg å vite kan du finne i en bok. Er ikke det utrolig? Tenk deg å kunne lese om en annen kultur også kunne reise til det landet og oppleve den kulturen i praksis. Selv reiste jeg til Frankrike etter å ha lest om den spennende franske kulturen, alt jeg gjorde var å ta en liten tur innom Frogtail også var det bare å reise avgårde, og for en opplevelse det var. Jeg hadde nok ikke fått den opplevelsen om jeg hadde valgt en annen more »

Å gjøre vennetjenester

Altå: Gubben er en veldig grei kar, og han har ganske mange greie kamerater. Men akkurat nå må jeg innrømme at jeg er bittelittegranne irritert. For her om dagen kom han og sa at bilen måtte gjennom en Eu-kontroll. Greit, sa jeg. Men så hadde han fått det for seg at han ikke trengte å gå til et skikkelig verksted, men heller få en kompis til å se på bilen. Han kunne liksom bare gjøre det. For noe tull! Selv om jeg vanligvis er positiv til at man gjør hverandre vennetjenester, er jeg litt mer skeptisk når det gjelder bilen. Om bilen er skikkelig i stand handler jo faktisk snakk om liv eller død. Jeg forstår ikke at at kompisen tør ta på seg det ansvaret, og ikke vil jeg at han skal ha det heller .Så jeg bare gjorde more »

Tips til gode bøker

Jeg har blitt helt slukt av bøkene til Elena Ferrante. Serien handler om oppveksten til Elena Greco i Napoli, hvor vi også treffer med venninnen Lila. Bøkene er virkelig gripende. Det som er ekstra spennende med bøkene er jo at man ikke riktig vet hvem Elena Ferrante er. Elena Ferrate er et pesudonym. Noen hevder at det er den italienske historieprofessoren Marcella Marmo, som nå er 70 år. Men hun vil ikke bekrefte det, og det vil ikke forlaget som gir ut bøkene til Elena Ferrante heller. Det er et mysterium. Det hadde vært spennende å reise til Napoli for å oppleve Ferrantes univers, og kanskje finne det ut selv. Har du ikke penger i dag, går det jo an å ta opp låne penger. Her er et sted du kan få et forbrukslån. Så lenge du er forsiktig, er more »

Tiden flyr dere…

Vet ikke hvor tiden blir av. Er kun noen dager igjen av januar og jeg er enda i julemodus. Er det mulig? Trøtt om morgenen, spiser enda julesnop og koser meg med bøker. Med andre ord, koser meg videre jeg. Hvorfor skal man egentlig kose seg til «døde» i jul og nyttårstiden, for så å gå tilbake til den såkalte hverdagen? Kanskje det kan være et bra nyttårsforsett, kose seg mer! Skal ut på en lengre biltur i neste måned. Ruten vi skal kjøre har en del ferger og en fjellovergang. Regner med at det kan bli venting og køer både her og der. Kom til å tenke på biltilbehør som burde finnes. Du vet det finnes forskjellige typer holdere man kan bruke i bil, til mobilen. Hva med noe tilsvarende for bøker? Det kunne vært lettvint når man må more »

Å jul med din glede….

Ja, det er desember og tid for levende lys og masse kos. Driver å leser «den digitale festningen» av Dan Brown. Har lest den tidligere, og den er jo faktisk nesten å regne som en gammel utgivelse. Kom ut i 1998. Ingenting er så deilig som å sitte med musikken svakt på, levende lys og litt kongerøkelse mens man leser. Har gjort ferdig det meste til jul, kun et gavekjøp igjen. Tante skal få noe fra Rosendahl. Hun liker spesielt glassene derfra så godt, men det tar jeg i neste uke. Vet du forresten at det er en plass i Norge som heter Rosendal (uten H vel og merke)? Baroniet Rosendal fra gammelt av. I dag er adelstiden over, men tettstedet har tatt godt vare på noe av arven fra baroniet. Jeg synes det er fascinerende med adel og kongehus. more »

Lydbok

Hører du på lydbøker? Visste du at de kom allerede i 1955? Ble litt fascinert av at det var så lenge siden.. En av de lydbøkene jeg faktisk har hørt mange ganger er «Charlie og sjokoladefabrikken». Syns den er atskillig bedre enn hva filmene noengang kommer til å bli. Hørte den første gang som hørespill på radioen faktisk. Kom over en god analyse av boka. Flere ting der jeg ikke har tenkt over tidligere.  Kanskje ikke for alle å lese analyser, men noen ganger er det greit få en annen vinkling på ting.

Helt utrolig

I eldre tider, før boktrykkerkunsten ble oppfunnet, skrev man alt for hånd. Det er nesten som en ikke vil kalle det for bøker, for det er kunst! Fantastiske små malerier og elegante bokstaver utført av det jeg vil kalle mestre. Ta en titt på disse, og fortell meg at du ikke blir imponert. Jeg blir nesten helt overveldet med tanke på alt arbeidet som ligger bak.

Bokmesse? Frankfurt?

  Har verken vært på en stor bokmesse, eller i Frankfurt. Virkelig synd at årets messe allerede er ferdig. Må nok planlegges litt mer enn bare kaste seg på et fly, om jeg vil være med på noe slikt. La også merke til at i 2019 vil Norge være hovedland på denne messen, som er verdens største bokmesser… Har god tid til å planlegge til da.  

Grubler fælt her..

Vurderer et bilkjøp og har sjekket på finn hva som er å finne. Den skal ikke være for gammel, men heller ikke ny. Det har jeg ikke råd til. En sånn middels grei bruktbil altså. Fant en på et verksted.. fin innvendig og bare 7 år gammel. Så nesten ny ut og lite kjørt. Ble helt i fyr og flamme, og glemte helt puste og sjekke hvem som solgte den. Joda, verksted Ålesund .. litt langt MEN – det kan jo noen ganger være verdt det selv om en må reise litt..