Tor Åge Bringsværd

I min forrige post avsluttet jeg med å nevne boken Norrøne Guder av Tor Åge Bringsværd. Og denne boken har fått en spesiell plass i mitt hjem, for det er en fantastisk godt skrevet bok som jeg bruker for å lære mine barn om vår gamle gudelære.

Jeg synes det er viktig at mine barn lærer om norsk religion, for det lar dem bedre forstå våre røtter, vår kultur, våre tradisjoner og vår historie.

Uansett, i og med at jeg har falt så totalt for Bringsværds penmanship i denne boken bestemte jeg meg for å sjekke om han kanskje hadde skrevet flere bøker innen norrøn mytologi. Og gjett om den mannen er en produktiv forfatter…det skal gudene vite!!

Tor Åge Bringsværd

Tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris i 1986, for Den enøyde kongen.

Listen over bøker, noveller og romaner denne mannen har skrevet, for ikke å glemme alle priser han er blitt tildelt, er jo en mil lang. Jeg er sikker på at om man kjøper alle sammen har man så mange bøker, at om man velger å bruke de som fliser så kan man antagelig flislegge et gulv 😛

Jo, men poenget var jo at han faktisk har skrevet ganske mange bøker som omhandler norrøn mytologi. «En kjempe så stor som hele verden», «Den enøyde kongen», «Balder», «Heimdalls sønner», «Ragnarok» og «Hvem er hvem i vår gamle gudelære? » er blant de bøkene jeg bare må få kjøpt.

Men frem til det så koser jeg meg med å lese «Den enøyde» på nett 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *