Å handle med gull.

Like før jul leste jeg i avisen om at Økokrim hadde utført noen aksjoner mot steder som handlet med gull. Dette gjorde de fordi det visstnok er svært lønnsomt å smugle gull inn i Norge. Hva er årsaken til det tro?

Jo, Norge er ett av få land som opererer med moms på gull, og derfor er vi blitt et friland for svindel.
Norge opererer altså med moms på gullbarrer, og det betyr rett og slett at så fort en gullbarre krysser grensen inn i Norge er den 25 % mer verdt. Ikke småtterier, det er snakk om at verdien på en gullbarre øker med 80.000 kr. i det øyeblikket den fraktes inn i vårt land.

gull gull gull

Det som var mest interessant å lese var at absolutt alle selskapene som ble aksjonert mot hadde bevilling for å handle med gull. Og alle hadde tydeligvis gjort noe galt, for det ble vurdert reaksjoner mot samtlige, stod det. Hva betyr det egentlig? Kan vi nå anta at alle som handler med gull på en eller annen måte, bedriver svindel?

Hvis det er tilfellet, er det da slik at nettsider som Bestgullpris.no og Gullbrev.no og andre gullkjøpere er medvirkende i ulovlig virksomhet? Er jeg da delaktig når jeg benytter meg av disse sidene?

Men hvorfor velger Norge å opprettholde momsen på gull når vi vet hva det årsaker tror du? Er det ikke bare ganske enkelt bare å fjerne den momsen, så er alle problemer løst?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *